Termékeink

Madarainkat tojásként, valamint napos-, előnevelt- és felnőtt életkorban értékesítjük.

Kis testű vadászfácán (Phasianus colchicus colchicus)

Törzsünk a már jól megszokott kis-közepes testű közönséges vadászfácán, sötétzöld háttal és meggyszínű mellel, fehér gallérral. A madár sportos, jól emelkedik, jó izomzattal rendelkezik, aktív. A fácán saját szelektálású, a kakas 1,3-1,4 kg, tyúkja 1,0-1,2 kg.

Mongol fácán (Phasianus colchicus mongolicus)

Másik törzsünk a klasszikus mongol fácán, mely kimondottan nagy testű, bordó mellel, rendkívül energikus megjelenéssel, a régi idők fácánjait idézi. A kakas 1,6-1,8 kg, a tyúk 1,1-1,4 kg.
Két fő törzsünk mellett természetesen megtalálhatóak az egyre népszerűbb királyfácánok (Syrmaticus reevesii) a formóziai (formosanus) és az angol sötét vadászfácán (tenebrosus), valamint ezek keverékei.

Magyar szürke fogoly (Perdix p. perdix)

A kakas tollazata általában élénkebb, alapszíne általában vörhenyes, míg a tyúké szürkébb. A kakas feje vörösesbarna rajzolatú, a homlok vörhenyesfakó. A pofa és a torok rozsdavörös. A tyúk fején jól látható fehéresszürkés rajzolat van. Hazánkban csak kibocsátás esetén vadászható.

Vöröslábú fogoly (Alectoris rufa)

Testhossza 32–34 centiméter, szárnyfesztávolsága 45–50 centiméter, testtömege 400–500 gramm. Csőre, szemgyűrűje és lába piros. Homloka szürke, torka fehér, fekete kerettel, nyaka fekete mintás. Szárnyain függőleges barna minta van.

 

További szolgáltatásaink

  • Delegált állatorvosi szolgáltatások
  • Csőrkariák, csőrpajzsok forgalmazása
  • Papír szállítóládák forgalmazása
  • Szakmai tanácsadás